Webmail HETIG d.d.

Obavijest o obavezi podnošenja GPD-1051

O B A V I J E S T

o ukupno isplaćenoj naknadi predstavniku ulaza u 2012.godini radi Vaše obaveze podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak

 

Poštovani, u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak («Službene novine Federacije BiH», broj 10/08) i Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak («Službene novine Federacije BiH», broj 67/08), dostavljamo Vam obavijest o ukupno isplaćenoj naknadi u 2012. godini, koju ste primili u svojstvu ovlaštenog predstavnika etažnih vlasnika.

Obavještavamo Vas da ste dužni podnijeti godišnju prijavu poreza na dohodak, obrazac GPD-1051 , za razrez poreza na dohodak na ime isplaćene naknade. Naglašavamo da je, u skladu sa naprijed navedenim propisima, obveznik podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak svako fizičko lice koje je ostvarilo prihod iz više različitih izvora.

Godišnje prijave poreza na dohodak se podnose od 01.03.-31.03.2013. godine nadležnoj Ispostavi Porezne uprave, gdje se mogu i preuzeti, a prema mjestu prebivališta obveznika.


Napominjemo da prilikom podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak imate pravo koristiti lični odbitak u iznosu od 3.600,00 KM godišnje, ukoliko ih već niste koristili (penzioneri, nezaposlena lica i sl.), porez na dohodak Vam neće biti ni obračunat, ali ste obavezni podnijeti godišnju prijavu poreza na dohodak bez obzira da li imate obavezu plaćanja istog.

Također, Vas napominjemo da je u toku podjela Godišnjih izvještaja o obračunatoj, obustavljenoj i uplaćenoj akontaciji poreza po odbitku za povremene samostalne djelatnosti za 2012.godine koju Vam možemo dostaviti i mailom ukoliko nam isti dostavite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili putem telefona 033/768-305, 456-801.

Na jednostavan način Obrazac GPD - 1051 možete popuniti elektronski u aplikaciji koju možete skinuti ovdje.

Vaš Upravitelj

GPD_1051