Webmail HETIG d.d.

Obavještenje o sazivanju XVIII skupštine dioničara

«HETIG» d.d. Sarajevo
NADZORNI ODBOR

Na osnovu člana 241. i 269. stav 1. tačka 10. Zakona o privrednim društvima i člana 91. Statuta Društva, Nadzorni odbor objavljuje

O B A V J E Š T E NJ E

O  SAZIVANJU XVIII SKUPŠTINE DIONIČARA

I.

Saziva se XVIII Skupština dioničara «HIDRO-ELEKTRO-TERMO INSTALACIJE I GRAĐENJE» dioničko društvo Sarajevo za dan 25.06.2012. godine u 08,00 sati, koja će se održati u sjedištu društva u Sarajevu ul. Trg Međunarodnog prijateljstva br. 11.

II.


U odbor za glasanje imenovani su: Čizmo Mersad-predsjednik, Šehović Elmana-član, Merdović Esma-član.

III.

Za Skupštinu se predlaže slijedeći:

DNEVNI RED:

  1.   Izbor predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnka
  2.   Usvajanje Zapisnika sa XVII Skupštine,
  3.   Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2011. godinu sa Izvještajem Nadzornog  odbora, Odbora za reviziju i vanjskog revizora,
  4.   Donošenje Odluke o rasporedu dobiti iz predhodnog perioda,
  5.   Usvajanje plana poslovanja za 2012.godinu.
  6.   Donošenje Odluke o izboru vanjskog Revizora za 2012. godinu,

IV.

Pravo učešća u radu i odlučivanju na Skupštini dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnika, a koji se na listi dioničara kod Komisije vrijednosnih papira nalazio 30 dana prije datuma održavanja Skupštine.

Punomoć za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini daje se u obliku pisane izjave potpisane od strane dioničara (vlastodavca) i punomoćnika i dostavlja se Društvu lično ili putem pošte.

Dioničar ili punomoćnik dužan je popuniti i dostaviti pismenu prijavu za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini neposrednom predajom ili preporučenom poštom na adresu «HETIG», d.d. T.M.P. br. 11, Sarajevo najkasnije 3 (tri) dana prije dana određenog za održavanje Skupštine. Obrazac prijave dostupan je u sjedištu Društva.

Pozivamo sve zainteresirane revizorske kuće da dostave svoje ponude, za vršenje poslova revizije, najkasnije do 22.06.2012.godine.

Uvid u materijale, po tačkama dnevnog reda može se izvršiti u sjedištu Društva u radne dane od 15,00 do 16,00 sati.

NADZORNI ODBOR                                                                                           Original možete preuzeti ovdje