Webmail HETIG d.d.

Visinski radovi

Poštovani,

visinski-radovi-06...klijenti, direktori, menadžeri, upravitelji, sugrađani... prije svega, želimo da Vas pozdravimo ispred kolektiva HETIG DD Sarajevo i obavijestimo da smo certificirani za obavljanje svih vrsta visinskih radova obilježavamo dvije godine postojanja i uspješnog poslovanja ove djelatnosti.
Hvala svima koji su nam ukazali povjerenje, a posebno Vama koji širite informacije o našem postojanju i djelovanju.

Kolektiv HETIG-a DD Sarajevo iskustva u ovoj vrsti poslova stiče od 1998. godine, te s ponosom možemo reći da smo do danas uspješno obavljali gotovo sve vrste visinskih radova, a ovdje ćemo nabrojati samo neke:

-pranje i održavanje staklenih, aluminijskih i PVC fasada;

-sanacija oštećenih dijelova fasada i uklanjanje dijelova fasada koji predstavljaju opasnost za prolaznike;

-čišćenje i održavanje sportskih i stovarišnih hala;

-postavljanje svih vrsta reklama (cerada, mreža, plastika, papir...);

-postavljanje zaštitnih mreža u kanjonima i klisurama...

 

Ono sa čime se možemo pohvaliti je prije svega brz i ekspeditivan rad. Za naše operativne djelatnosti nisu neophodne skele i visinske korpe, koje su prije svega izuzetno skupe i uzimaju dragocjeno vrijeme za montažu i demontažu. Radom ne uzurpiramo površine oko zgrade niti ugrožavamo sigurnost okoline, te rad obavljamo ekološki prihvatljivo i bez buke i prašine. Pitate se kako?
Koristeći alpinističke tehnike penjanja i spuštanja, mali je broj zadataka ostao nerješen!

Uostalom, na Vama je da problem uočite, za njegovo rješenje pozovite nas!

 

S poštovanjem,

Kolektiv HETIG-a DD Sarajevo

 

PRISTUP UŽETOM

Danas, kada se pred građevinare stavljaju sve teži zadaci, i kada postojeća tehnička sredstva postaju ograničavajući faktor u izvođenju komplikovanih građevinskih radova, do izražaja dolaze alternativne tehnike penjanja i spuštanja.

Upravo jedna od njih, čista sportsko-alpinistička tehnika, najčešće zamjenjuje bilo koju vrstu skele i platforme. Pristup užetom (alpinistička tehnika) danas pokazuje znatne prednosti u odnosu na druge tehnike penjanja. Logično, nameće se pitanje i nedostataka, koji, naravno, postoje ali, na svu sreću, ne idu na uštrb sigurnosti nego se odnose na druge aspekte, kao što su ograničenost kretnji i manevara.

Za razliku od klasične građevinske skele koja prije svega uzurpira radni prostor i ostavlja mnogo nečistoća, a za postavku i uklanjanje zahtijeva mnogo vremena, pristup užetom je veoma jednostavan i siguran način da se dospije do određene površine na visini.

Za razliku od građevinske skele za pristup užetom jedini uslov koji mora biti ispunjen je da na vrhu objekta postoji fiksno i sigurno sidrište (anker) za koje se veže samo uže.

U dugogodišnjem radu smo se susretali sa dosta problema oko ankerisanja, ali smo ih uz pomoć alternativnih rješenja uspješno prevazišli. Naravno, ovi problemi se javljaju u zavisnosti od vrste objekta.

Pristup užetom odobrava Direktiva o privremenom radu na visinama 2001/45/EC, koja je donesena od strane Evropskog vijeća i Parlamenta. Ova direktiva odobrava „pristup užetom“ i smatra ga, u slučaju kad se izvodi tehnički pravilno, legitimnim i u potpunosti sigurnim načinom rada.

Rad na visini zahtijeva tehničku osposobljenost i izrazito visoke psiho-fizičke sposobnosti radnika. Za produktivan i siguran visinski rad, prije svega, je potrebna dobra koordinacija i organizacija koja se obavlja prije početka bilo kakve aktivnosti.

 

 

Kalkulator budžeta

Hetig d.d. Sarajevo Vam poklanja kalkulator kućnog budžeta u cilju vlastite kontrole troškova.

"Savremeni pristup održavanju i upravljanju stambenim zgradama pretpostavlja aktivno učestvovanje etažnih vlasnika i angažman predstavnika etažnih vlasnika..., a posebno angažman u pravcu promjene svijesti etažnih vlasnika i podizanju nivoa kulture stanovanja." EIS

O nama

Baner